Teollisuus

Teollisuus on Zener Oy:n tärkein asiakasryhmä. Meiltä löydät sopivat taajuusmuuttajat ja ratkaisut, tuotevalikoimassa laatumerkit sinun voimansiirto tarpeisiin.

Zener Oy:n toimittamien taajuusmuuttajien elinkaari voi olla yli 15 vuotta, käyttöolosuhteista riippuen. Valmistajien manuaaleista löytyy jokaiselle mallille tyyppikohtaiset asennusohjeet sekä huoltovälit.

Energiatehokkuus

Energiatehokkuuden parantaminen teollisuuden ja yhteiskunnan prosesseissa on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla ihmiskunnan tuottamia kasvihuonekaasupäästöjä pyritään vähentämään.

Vakionopeus käytössä taajuusmuutajalla ei ensisijaisesti haeta energiasäästöä, säästö voidaan saadaan prosessin paremman hallinnan kautta. Se voi olla terän kulumisen pienentäminen tai parempi pinnan laatu oikeilla säädöillä. Parempi tuotteenlaatu parantaa tuoteesta saatavaa katetta tai lisää tuotantolinjan kapasiteettia.

Käynnissäpito

Taajuusmuuttaja käytössä moottorin pyörimisnopeuden lisääminen esimerkiksi 1500 1/min => 2000 1/min nopeuttaa laakerien kulumista eli lyhentää laakerien vaihtoväliä. Moottori valmistajien huolto-ohjeista löytyy lisätieto laakerien huoltovälit ja voiteluaineiden laatu sekä käyttö määrä tiedot.

Vacon taajuusmuuttajissa voidaan ottaa huomioon tietyt taajuusalueet, joilla ilmiö esiintyy. Taajuusmuuttajan parametroinnilla voidaan hienosäätää taajuusaluetta joka on ongelmallinen. Haitallinen värähtely voi lyhentää laakereiden vaihtoväliä. Mutta ensin on tarkistettava mekaaninen toiminta ja asennus, ilmiön analysointi ja vaikuttavien tekijöiden.

Yli 18,5 kW isommissa oikosulkumoottoreissa on otettava huomioon laakerivirrat. Laakerivirta voi tuhota laakerin hyvin nopeasti. Yleensä laakerivirtaa ehkäistään moottoreissa käyttämällä eristettyä laakeria. Laakerivirrat liittyvät taajuusmuuttajien tehoelektroniikan toimintaan, 18,5 kW raja-arvo perustuu moottorivalmistajien kokemusperäiseen havaintoon.

VACON 100

Vacon 100 on yksi Suomen suosituimmista teollisuudessa käytetyistä taajuusmuuttajista. Suunnittelussa on hyödynnetty Vaconin pitkää kokemusta teollisuuskäytöissä, juuret ovat Vacon CX ja Vacon NXS ja NXP sukupolven teollisuus taajuusmuuttajissa.

Vacon 100 teollisuus ja rakennusautiomaatio käyttöönKäyttöliittymä on ehkä kaikkien aikojen paras ja helppo käyttöisin.
Ohjauspaneeli on selkeä, tärkeimmät asetukset saa tehtyä muutamalla näppäilyllä. Graafinen ohjauspaneeli on informaattinen, josta käyttäjät saavat nopeasti tiedon taajuusmuuttajan ohjaaman prosessin tilasta.

Sisäänrakennettu Ethernet-liitäntä tekee Vacon 100 helposti teollisuus automaatiojärjestelmiin integroitavan ja VACON Live -ohjelmiston ansiosta taajuusmuuttajan käyttöönotto, huolto ja toiminnan valvonta voidaan suorittaa myös etätoimintona.

Vacon 100 -taajuusmuuttajassa on monipuoliset vakiotoiminnot,  3 lisäkorttipaikkaa, sisäänrakennettu RS485- ja Ethernet-pohjainen kenttäväylätuki, lakatut piirikortit ja jämäkät ohjausominaisuudet moottorien luotettavaa toimintaa silmällä pitäen.

Teho 0,55 – 160 kW / nimellisvirta 3,7 – 310 A, +40 ºC.
Lisätietoja alla olevista esitteistä.


VACON 100 HVAC

Vacon 100 tuoteperheen valmiit laiteversiot, helpottavat käyttöönottoa ja lisäävät käytettävyyttä.
Vacon 100 HVAC on optimoitu rakennusautiomaation käyttöön, virtauksen säätöön mm. ilmastoinnin älykkääseen ohjaukseen.

VACON 100 HVAC taajuusmuuttajia toimitetaan tehoalueelle 0,55–160 kW, syöttöjännite 230–480 V.
Fire mode -toiminto parantaa rakennusten paloturvallisuutta. Vacon 100 HVAC ohittaa laiteviat ja jatkaa toimintaansa riippumatta vaikeistakin olosuhteista. Parantaa paloturvallisuutta ja auttaa ihmisten evakuoinnissa tulipalon sattuessa.

Reaaliaikakellon avulla Vacon 100 HVAC-taajuusmuuttaja voi säätää LVI-sovelluksia viiden eri aikataulun ja kolmen ajastimen avulla.Toimintojen automatisointi vähentää kiinteistöhuollon tehtäviä, sitä kautta on mahdollista vähentää kiinteistön huoltokustannuksia.

Vanhoissa kiinteistöissä on vielä paljon vanhoja kaksinopeusmoottoreita, jotka toimivat huonolla hyötysuhteella. Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajan kanssa voidaan käyttää korkean hyötysuhteen vakiomoottoreita, joiden hankintahinta on edullinen. Monipuoliset säätö mahdollisuudet vähentävät kokonaisenergian kulutusta sekä parantaa viihtyvyyttä.

VACON 100 Flow

Vacon 100 Flow on optimoitu vesilaitosten tarpeisiin, pumppauksen älykkääseen ohjaamiseen.

Pumppujen pyörimisnopeuden säätö taajuusmuuttajia käyttämällä on osoittautunut merkittäväksi keinoksi parantaa pumppauksen energiatehokkuutta. Vacon taajuusmuuttajat osaa optimoida pumppujen käytön vuorottelemalla niiden käyttöä ja valvomalla niiden toimintaa.

Yhden laiteen rikkoutuessa taajuusmuuttaja lisää toisten pumppujen tuottoa vastaamaan tehon tarvetta. Tai yhtä laitetta huolettaessa Vacon 100 Flow huolehtii virtauksen ja paineen säädöstä automaattisesti, huoltomiehet voivat keskittyä omaan tehtäväänsä.

Kun huollettu yksikkö otetaan takaisin tuotantoon, taajuusmuuttajan ohjelmisto tunnistaa laitteen ja ottaa sen käyttöön hallitusti.

VACON 20 IP20/21

VACON 20 on kompakti taajuusmuuttaja, joka on suunniteltu Vacon 20
sovelluksiin, joissa yksinkertainen rakenne ja tehokkuus ovat taajuusmuuttajan tärkeimmät vaatimukset.

Kaikki toiminnot ovat sisäänrakennettuina samaan laitteeseen. Lisäksi saatavana on DIN-kiskoasennusoptio nopeaa ja helppoa asennusta ja käyttöä varten. Aktiivinen jäähdytyselementin jäähdytys on erikoisominaisuus, joka ansiosta laitteen koko on pieni.

VACON 20 Cold Plate on OEM-laitteita varten suunnitteltu kompakti taajuusmuuttajasarja. Siinä on VACON 20 Cold Platemm. sisäänrakennettu IEC61131-3-standardin mukainen ohjelmoitava logiikka.

Tehoalue jopa 7,5 kW:iin saakka jännitealueelle 380–480 V.
Ainutlaatuisen matala rakenne, Safe Torque Off (STO) -turvatoiminto, SIL 2 -luokitustaso
Ympäristön lämpötilaluokka jopa 70 °C:een saakka
Induktio- ja kestomagneettimoottorien ohjaus ja sisäänrakennettu jarruvastus.
LED-tilailmaisimet

Lisätietoja alla olevista esitteistä.

VACON 100X ja 20X – IP66

VACON 100 X on hajautettuihin käyttöihin tarkoitettujen taajuusmuuttajien edelläkävijä. Taajuusmuuttajan tehoalue ulottuu jopa 30 kilowattiin, johon kilpailevat laitteet markkinoilla eivät pääse. VACON 100 X on samat edistykselliset moottorinohjausominaisuudet kuin kaikissa Vacon 100 taajuusmuuttaja tuoteperheessä. Vacon 100X ominaisuudet takaavat sen, että prosessit toimivat täsmälleen haluamallasi tavalla.Vacon 100X

VACON 100X ei tarvitse erillistä sähkötilaa ja se voidaan asentaa oikosulkumoottorin päälle tai sen läheisyyteen, jolloin käyttöönottoon liittyvät mittaukset voidaan suorittaa tehokkaasti ja häiriösuojattua kaapelia vedetään tarvittava määrä.  VACON 100X ja 20X ovat kustannusten säästäjiä, koko elinkaaren aikana. Materiaalit ovat kierrätettäviä.

Metallinen painevalettu kotelo, jossa on hengittävä Gore-ilmakanava, tarjoaa parhaan mahdollisen suojan myös vaativissa käyttöolosuhteisissa. Jäähdytyselementti johtaa lämpöhäviöt runkoon, taajuusmuuttajan oma jäähdytysjärjestelmä on suunniteltu alusta alkaen vaativiin olosuhteisiin.

Sisäänrakennetut yliaaltosuotimet tekevät VACON 100 X -taajuusmuuttajasta ihanteellisen moottoriasenteisen ratkaisun kaikkiin sovellustyyppeihin. Kompaktimpi IP66-kotelointiluokan taajuusmuuttaja hajautettuihin käyttöihin on VACON 20 X.

IP66 = 6: Täydellinen suojaus, pölytiivis + 6: Kestää suurella 100 kPa paineella tulevan veden 100 l/min ruiskutuksen 3 metrin etäisyydeltä, vähintään 3 minuutin ajan. IEC-60529 vähimmäisvaatimus.

Lisätietoja alla olevista esitteistä.

VACON NXS

Vacon NXS on yleiskäyttöinen taajuusmuuttaja tehoalueelle 0,75– 560 kW ja 208–690 V:n syöttöjännitteille.

Vacon NXS:n lujatekoinen rakenne sisältää tehokkaan suojauksen syöttöverkon häiriöiltä. Teollisuus käyttöön suunniteltu NXS pitää sisällään kehittyneet moottorinohjausominaisuudet, moottorin/taajuusmuuttajan suojaustoiminnot, joiden perustana ovat oikein mitoitetut komponentit ja tehokas jäähdytys takaavat taajuusmuuttajan luotettavan toiminnan.

Viisi ohjauskorttipaikkaa, 2 kpl peruskorteille ja 3 kpl lisäkorteille, lisäävät Vacon NXS käytettävyyttä useissa teollisuussovelluksissa. Vakiolaitteen räätälöinti on nopeaa lisäkorttien ja valmiiden verkosta ladattavien ohjelmisto sovellusten avulla.

Taajuusmuuttajan korkea kytkentätaajuuden ansiosta laite on hiljainen, toimintaääni ei häiritse.

Lisätietoja alla olevista esitteistä.

Lue – Mitä yhteistä on farkuilla, paperikoneella ja voimalaitoksella.

VACON NXP vaativiin teollisuus käyttöihin

Vacon NXP -taajuusmuuttajaa käytetään vaativissa takaisinkytkettyä vektorisäätöä tarvitsevissa sovelluksissa.

Vacon NXPIlmajäähdytteinen Vacon NXP-taajuusmuuttajaratkaisu sopii kaikkiin teollisuus laitesovelluksiin, joissa vaaditaan kestävyyttä, dynaamista suorituskykyä, tarkkuutta ja tehoa. Vacon NXP taajuusmuuttajien tuotesarja toimii 0,75–2000 kW:n tehoalueella.

Vacon NXP on saatavana joko seinä- tai lattia-asennettavana moduulina. Se tarjoaa huippuluokan moottorinohjausta sekä induktio- että kestomagneettimoottoreille, vaihteettomille käytöille ja suurnopeusmoottoreiden tahdistusratkaisuihin. Dynaaminen takaisinkytketty ja takaisinkytkemätön (open ja closed loop) vektorisäätö.

Tyyppihyväksytty Marine-käyttöön, täyttää toiminnallista turvallisuutta koskevat vaatimukset.

Lisätietoja alla olevista esitteistä.


 VACON esitteet ja ohjeet

Löydät tästä VACON teollisuus – ja kiinteistötaajuusmuuttajien tarkemmat tiedot ja käyttökohteet.

VACON tuotevideot

Esimerkki sovelluksia ja käytännön ohjeita VACON taajuusmuuttajien käyttöön liittyvistä asioista.
Laitteiden soveltuvuus erilaisiin käyttökohteisiin ja -tarkoituksiin esitellään videoilla.

Tallenna