Kiinteistötekniikka

Taajuusmuuttajat tekevä rakennusten ilmastoinnista helppokäyttöisempää sekä älykkäämpää. Kiinteistötekniikka mahdollistaa merkittäviin energiasäästöön. Kiinteistöissä on useita kohteita joita voidaan ohjata taajuusmuuttajalla älykkästi, laitteistoja saadaan säädettyä tehokkaammin ja toimimaan paremmin oikealla tavalla. Oikein säädetyt virtaukset vähentävät melua kanavistossa.

Vanhoissa kiinteistöissä on säätölaitteita, jotka voidaan modernisoinnilla muuttaa energiatehokkaammiksi. Virtauksen kuristussäätö lisää moottorien tehontarvetta. Moottorien pyörimisnopeudella voidaan säätää virtausta ja säästää energiaa.

Vanhojen järjestelmään integroitujen järjestelmien huolto voi pidemmän päälle olla ongelmallista, kun monia eri järjestelmiä on yhdistetty ja laitemallit uudistuvat. Tällöin tarvittaisiin laajan integroitujen järjestelmien ja väylien osaamisen omaavaa henkilöä, mutta sellaisia henkilöitä voi olla vaikea löytää.

Vacon taajuusmuuttajat ovat itsenäisiä yksikköjä, jotka on valmistettu älykkäiksi mutta helppo käyttöisiksi.

Huonohyötysuhde tekee kaksinopeusmoottoreista energiasyöppöjä. Energiateko on vaihtaa ne moderniin korkeanhyötysuhteen moottoriin ja taajuusmuuttajaan, hyötysuhteessa voi olla 30 prosenttiyksikön ero. Taajuusmuuttaja tuo säästöä, joka minuutti.

Taajuusmuutaja tuo ominaisuuksia, jotka voivat parantaa viihtyvyyttä oikeilla säädöillä. Ilmastoinnin vedon tunnetta voidaan pienentää virtausnopeutta säätämällä. Häiritsevä melu ilmastointilaitteissa syntyy mm. painevaihteluista ja virtausnopeuden vaikutuksesta. Häiritsevä melu voi muodostua tietyillä moottorin pyörimisnopeuksilla, virtausnopeus voi saada kanaviston värähtelemään häiritsevästi. Taajuusmuuttajan voi säätää välttämään tällaisia nopeusalueita ohjausparametrejä muuttamalla, eristetään ohjelman avulla sellaiset säätöalueet jotka aiheuttavat pahimman häiriön.

Verkon kautta isännöinti ja kiinteistön huolto voivat tarkkailla ja etäkäyttää kiinteistötekniikka- ja rakennusautomaatiojärjestelmiä.

 

VACON 100 HVAC IP21 ja IP54 kiinteistötekniikka

VACON 100 HVAC -taajuusmuuttajan tehoalue on 0,55–160 kW ja syöttöjännitteoptiot 230 V, 400 V tai 480 V, jotka soveltuvat erityisesti lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointikäyttöihin. VACON 100 HVAC on suunniteltu rakennusautomaatiokäyttöön, jossa se tehostaa pumppu-, puhallin- ja kompressorisovelluksien toimintaa.

Helppo asennettavuus ja ongelmaton käyttövarmuus tekevät VACON 100 HVAC -taajuusmuuttajasta helppokäyttöisen laitteen, joka maksaa kiinteistötekniikka investoinnit nopeasti takaisin.

Reaaliaikakellon avulla Vacon 100 HVAC-taajuusmuuttaja voi säätää LVI-sovelluksia viiden eri aikataulun ja kolmen ajastimen avulla.Toimintojen automatisointi vähentää kiinteistöhuollon tehtäviä, sitä kautta on mahdollista vähentää kiinteistön huoltokustannuksia.

Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajan Fire mode -toiminto parantaa rakennusten paloturvallisuutta. Toiminto parantaa paloturvallisuutta ja auttaa ihmisten evakuoinnissa tulipalon sattuessa.

Vanhoissa kiinteistöissä on vielä paljon vanhoja kaksinopeusmoottoreita, jotka toimivat huonolla hyötysuhteella. Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajan kanssa voidaan käyttää korkean hyötysuhteen vakiomoottoreita, joiden hankintahinta on edullinen. Monipuoliset säätö mahdollisuudet vähentävät kokonaisenergian kulutusta sekä parantaa viihtyvyyttä.

VACON 100 HVAC -taajuusmuuttaja on suunniteltu täyttämään, jopa ylittämään, rakennusautomaatioalan tiukimmatkin kansainväliset vaatimukset. Vacon 100 HVAC -taajuusmuuttajat täyttää standardin IEC 61000-3-12, erillistä yliaaltosuodinta ei tarvita.

 

VACON 100 FLOW IP21 ja IP54

VACON 100 FLOW -taajuusmuuttaja on suunniteltu tehostamaan virtauksen hallintaa ja säätöä Vacon 100 kiinteistötekniikkaerityisesti vesi- ja jätevesilaitoksissa sekä rakennusautomaatiosovelluksissa. VACON 100 FLOW -taajuusmuuttajassa yhdistyvät VACON 100 -sarjan ydinrakenne ja erityistoiminnot, jotka tehostavat virtauksensäätöprosesseja.

VACON 100 FLOW parantaa pumppujärjestelmien tehokkuutta ja redundanttisuutta, ja siinä on useiden pumppujen edistyneet samanaikaiset ohjaustoiminnot, esimerkiksi monisäätö- ja rinnansäätötoiminnot.

Pumppujen säädön vakiosovellukset Multipump, useiden pumppujen ohjaus yhdellä taajuusmuuttajalla, Multimaster monisäätö ja Multifollower rinnansäätö.

 

VACON 20 IP20/21

VACON 20 on kompakti taajuusmuuttaja, joka on suunniteltu myös kiinteistötekniikka sovelluksiin, joissa yksinkertainen Vacon 20 kiinteistötekniikkarakenne ja tehokkuus ovat taajuusmuuttajan tärkeimmät vaatimukset.

Kaikki toiminnot ovat sisäänrakennettuina samaan laitteeseen.

Lisäksi saatavana on DIN-kiskoasennusoptio nopeaa ja helppoa asennusta ja käyttöä varten. Aktiivinen jäähdytyselementin jäähdytys on erikoisominaisuus, joka ansiosta laitteen koko on pieni.

 

VACON 100X – IP66

VACON 100 X on hajautettuihin käyttöihin tarkoitettujen taajuusmuuttajien edelläkävijä. Sen tehoalue ulottuu jopa 30 kilowattiin, johon kilpailevat laitteet markkinoilla eivät pääse. Siinä on samat edistykselliset moottorinohjausominaisuudet kuin Vacon 100 taajuusmuuttaja tuoteperheessä. Vacon 100X ominaisuudet takaavat sen, että prosessit toimivat täsmälleen haluamallasi tavalla.Vacon 100X kiinteistötekniikka

Painevalettu metallinen kotelo, jossa on hengittävä Gore-ilmakanava, tarjoaa parhaan mahdollisen suojan vaativiin olosuhteisiin. Jäähdytyselementti johtaa lämpöhäviöt runkoon, taajuusmuuttajan oma jäähdytysjärjestelmä on suunniteltu alusta alkaen vaativiin olosuhteisiin.

Sisäänrakennetut yliaaltosuotimet tekevät VACON 100 X -taajuusmuuttajasta ihanteellisen moottoriasenteisen ratkaisun kaikkiin sovellustyyppeihin. Kompaktimpi IP66-kotelointiluokan taajuusmuuttaja hajautettuihin käyttöihin on VACON 20 X.

IP66 = 6: Täydellinen suojaus, pölytiivis + 6: Kestää suurella 100 kPa paineella tulevan veden 100 l/min ruiskutuksen 3 metrin etäisyydeltä, vähintään 3 minuutin ajan. IEC-60529

VACON esitteet ja käyttöohjeet

Tallenna

Tallenna

Tallenna