VACON 100 FLOW

VACON 100 FLOW on suunniteltu pumppujen vesimäärän ja puhaltimien ilmamäärän tehokkaaseen, äänettömään ja keskeytyksettömään säätöön.

Pumppujen pyörimisnopeuden säätö taajuusmuuttajia käyttämällä on osoittautunut merkittäväksi keinoksi parantaa pumppauksen energiatehokkuutta yhdessä energiatehokkaiden moottoreiden kanssa.

VACON 100 FLOW

VACON 100 FLOW sarjalla tehokkuutta

VACON 100 FLOW sarjan-taajuusmuuttajat on suunniteltu tehokkaaseen virtauksen hallintaa ja säätöä erityisesti vesi- ja jätevesilaitoksissa sekä rakennusautomaatiosovelluksissa.

VACON 100 FLOW -taajuusmuuttajassa yhdistyvät VACON 100 -sarjan ydinrakenne ja erityistoiminnot, jotka tehostavat virtauksensäätöprosesseja.

Myös vedenkäsittelyssä ne varmistavat, että prosessi käyttää mahdollisimman vähän energiaa. Prosessi ja jäähdytysvesien sekä muiden nesteiden pumppaaminen edellyttää yleensä paineen pysymistä tasaisena riippumatta säätelytarpeen vaihtelusta.

VACON 100 FLOW:n useat innovatiiviset toiminnot täyttävät tämän tarpeen.

VACON 100 FLOW parantaa pumppujärjestelmien tehokkuutta ja redundanttisuutta, ja siinä on useiden pumppujen edistyneet samanaikaiset ohjaustoiminnot, esimerkiksi monisäätö- ja rinnansäätötoiminnot.

Energiatehokkaan säädön lisäksi modernin taajuusmuuttajan kyky monitoroida sähkömoottorin ja pumpun toimintatilaa antaa uudenlaisen mahdollisuuden pumppaustehtävän tehokkaaseen optimointiin.

FLOW:ssa Multipump sovellus vakoina

Pumppujen säädön vakiosovellukset Multipump, useiden pumppujen ohjaus yhdellä taajuusmuuttajalla, Multimaster monisäätö ja Multifollower rinnansäätö.

Pumput vuorottelevat automaattisesti taajuusmuuttajan ohjaamina, jolloin varmennetaan järjestelmän tasainen käyttö kaikissa kuormitustilanteissa. Sovelluksesta löytyvät myös automaattiset nukkumis- ja käynnistystoiminnot.

Monisäätö-sovelluksessa jokaista pumppua ohjaa erillinen taajuusmuuttaja, jolloin myös apupumput voidaan käynnistää ja pysäyttää jouhevasti.

Linkki: VACON 100 FLOW Startup ja Multipump Wizard esittelyvideo

Huoltoa ja tukea ympäri vuorokauden

Virtauksen säätöprosesseissa kaikkien järjestelmien täytyy toimia koko ajan tasaisesti.
Johtavana taajuusmuuttaja valmistajana Vaconille on luonnollista, että jälkimarkkinoinnille tarjotaan parasta tuotetukea. Vacon lisäarvo palvelun avulla varmistaa tuotteiden pitkän käyttöiän, mahdollisimman vähäisen korjaustarpeen ja lyhyet käyttöseisokit.

Vacon 100 Flow keskeiset toiminnot

  • Tehoalue 0,55–160 kW
  • Jännitealueet 208–240V ja 380–500V
  • IP21 tai IP54 koteloinnit
  • Erityistoiminnot tehostavat virtauksensäätöprosesseja
  • Pumppujen säädön vakiosovellukset Multipump (useiden pumppujen ohjaus yhdellä taajuusmuuttajalla), Multimaster (monisäätö) ja Multifollower (rinnansäätö)
  • Graafinen ja monikielinen käyttöpaneeli, opastustoiminnot sekä intuitiiviset sisäänrakennetut lohko-ohjelmointitoiminnot
  • Luotettavat, pitkäikäiset ja ympäristöystävälliset muovikalvokondensaattorit
  • Taajuusmuuttajassa on sisäänrakennettu Safe torque off (STO) -toiminto, Safe Stop -turvatoiminto ja ATEX- hyväksytty moottorin ylikuumenemissuojaus
  • BACnet IP-, Modbus TCP-, Profinet IO ja Ethernet IP kenttäväylävaihtoehdot sisäänrakennetun Ethernet-liitännän kautta
  • Modbus RTU, Metasys N2 ja BACnet MSTP vakiona RS485-liitännän kautta

Tallenna

Tallenna