VACON NXS

Vacon NXS on yleiskäyttöinen IP21 ja IP54 taajuusmuuttaja tehoalueelle 0,75– 560 kW ja 208–690 V:n syöttöjännitteille.

Energiatehokkuuden parantaminen teollisuuden ja yhteiskunnan prosesseissa on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla kasvihuonekaasupäästöjä pyritään vähentämään. Käyttäjät pystyvät hyödyntämään tarjolla olevan energiansäästöpotentiaalin taajuusmuuttajilla.

Pyörimisnopeuden säätö taajuusmuuttajia käyttämällä on osoittautunut merkittäväksi keinoksi parantaa energiatehokkuutta sekä prosessien toimintaa.

NXS:n lujatekoinen rakenne sisältää tehokkaan suojauksen syöttöverkon häiriöiltä.
Teollisuuden käyttöön suunniteltu NXS pitää sisällään kehittyneet moottorinohjausominaisuudet, moottorin/taajuusmuuttajan suojaustoiminnot, joiden perustana ovat oikein mitoitetut komponentit ja tehokas jäähdytys takaavat taajuusmuuttajan luotettavan toiminnan.

Lisäkorteilla lisää toiminnallisuutta vaivattomasti. Taajuusmuuttajan älykkyys parantaa energiatehokkuutta

VACON NXS – viisi ohjauskorttipaikkaa

2 kpl peruskorteille ja 3 kpl lisäkorteille, lisäävät Vacon NXS käytettävyyttä useissa teollisuussovelluksissa. Vakiolaitteen räätälöinti on nopeaa lisäkorttien ja valmiiden verkosta ladattavien ohjelmisto sovellusten avulla.

Vacon NXS:ssä ei ole kiinteitä ohjaustuloja ja lähtöjä. I/O-korteille on viisi korttipaikkaa A, B, C, D ja E. ja kuhunkin korttipaikkaan voidaan valita sopiva kortti. Vakio-ohjausliityntänä voidaan pitää OPT-A1- ja OPT-A2-kortteja. Vacon NXS toimitetaan näillä korteilla varustettuna, jos ohjausliityntää ei ole määritelty.

Perus-I/O-kortit (OPT-A), I/O-laajennuskortit (OPT-B), Kenttäväyläkortit (OPT-C).

Irroitettavat liittimet ja I/O-kortit, automaattinen kortintunnistus ja laitteen käyttöohjeet mahdollistavat nopean kytkennän.

Tarvittaessa tulo-, lähtö- ja kenttäväyläkortteja voidaan helposti lisätä myös kentällä. Kommunikointi ohjausosan kanssa on mahdollista myös ilman pääsähköjä käyttämällä ulkoista +24 V:n ohjausjännitesyöttöä (esim. kenttäväyläkommunikointi ja parametrien asetukset)

Taajuusmuuttajan korkea kytkentätaajuuden ansiosta laite on hiljainen, toimintaääni ei häiritse.

Energiatehokkaan säädön lisäksi modernin taajuusmuuttajan kyky monitoroida sähkömoottorin toimintatilaa antaa mahdollisuuden tehtävän optimointiin.

Opastava käyttöönottotoiminto

Opastava käyttöönottotoiminto ja “All-in-One” -täsmäsovelluspaketti yhdessä tekevät parametrien asettamisen helpoksi.
Taajuusmuuttaja kysyy tarvittavat moottorin ja prosessin tiedot, aseteltavia parametrejä ei tarvitse etsiä.

Integroidut jarrukatkojat ja ulkoiset jarruvastukset

NXS Jarruvastukset

LD = Light duty: 5 sek. jarrutus nimellismomentilla alkaen nimellisnopeudesta ja hidastuen lineaarisesti nollaan, kerran 120 sek:ssa.
HD = Heavy duty: 3 sek. jarrutus nimellismomentilla nimellisnopeudessa
+ 7 sek. jarrutus nimellisnopeudesta hidastuen lineaarisesti nollaan,
kerran 120 sek:ssa.