VACON 100 HVAC

VACON 100 HVAC -taajuusmuuttajan tehoalue on 0,55–160 kW ja syöttöjännitteoptiot 230 V, 400 V tai 480 V, jotka soveltuvat erityisesti lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointikäyttöihin. VACON 100 taajuusmuuttajat on suunniteltu rakennusautomaatiokäyttöön, jossa se tehostaa pumppu-, puhallin- ja kompressorisovelluksien toimintaa.

SportsHubNightViewHelppo asennettavuus ja ongelmaton käyttövarmuus tekevät VACON 100 -taajuusmuuttajasta helppokäyttöisen laitteen, joka maksaa investoinnit nopeasti takaisin.

VACON 100 –taajuusmuuttajia, voidaan ohjataan Ethernet-yhteyden avulla. Vacon 100 HVAC on suunniteltu IEC 60721-3-3-standardin mukaiseksi, mikä tekee taajuusmuuttajasta erittäin häiriösietoisen vaativissa ympäristöissä.

Vacon 100 HVAC vähentää kiinteistöjen käyttökustannuksia

Reaaliaikakellon avulla Vacon 100 HVAC-taajuusmuuttaja voi säätää LVI-sovelluksia viiden eri aikataulun ja kolmen ajastimen avulla. Toimintojen automatisointi vähentää kiinteistöhuollon tehtäviä, sitä kautta on mahdollista vähentää kiinteistön huoltokustannuksia.

Friends Arena in Solna
Friends Arena in Solna, Stockholm Sweden

Solnan Friends Arenalle on asennettu yli 200 Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajaa. Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajan Fire mode -toiminto parantaa rakennusten paloturvallisuutta, toiminto mikä vaikutti Solnan Friends Arenan taajuusmuuttajien valinta päätökseen.

Fire mode-toiminto parantaa paloturvallisuutta ja auttaa ihmisten evakuoinnissa tulipalon sattuessa. Fire mode-toiminto on merkki moottorinohjaimen tilasta, jossa ohjain toimii hätäohjauksella ilman hälytysvalvontaa.

Esimerkiksi moottorinohjaimen sisäinen ylilämpösuoja on kytketty pois, eikä moottori ei pysähdy tiedonsiirtokatkoksen johdosta. Toimintoa voidaan käyttää esimerkiksi savunpoistoon rakennuksesta tulipalon yhteydessä. Poistoilmapuhallin esimerkiksi voi jatkaa savun poistoa rakennuksesta niin kauan kuin se ylipäätään on mahdollista, kun ”Fire mode” on aktivoitu Puhallin ei myöskään pysähdy vian ja puhaltimesta ja moottorinohjaimesta tulevien muiden hälytysten johdosta.

Älyä myös vanhoihin ilmastointi ratkaisuihin

Vanhoissa kiinteistöissä on vielä paljon vanhoja kaksinopeusmoottoreita, jotka toimivat huonolla hyötysuhteella. Kaksinopeusmoottoreiden saatavuus on huono, koska taajuusmuuttajakäytöt on vallannut markkinat.

Vacon 100 taajuusmuuttajien kanssa voidaan käyttää korkean hyötysuhteen vakiomoottoreita, joiden hankintahinta on edullinen ja toimitusaika lyhyt. Monipuoliset säätö mahdollisuudet vähentävät kokonaisenergian kulutusta sekä parantaa viihtyvyyttä.

VACON 100 HVAC -taajuusmuuttaja on suunniteltu täyttämään, jopa ylittämään, rakennusautomaatioalan tiukimmatkin kansainväliset vaatimukset. Vacon 100 -taajuusmuuttajat täyttää standardin IEC 61000-3-12, erillistä yliaaltosuodinta ei tarvita.

 

Erityisesti LVI-sovelluksiin tarkoitettu käyttö:

  • Pumput
  • Puhaltimet
  • Kompressorit (jäähdyttimet)
  • Sisäänrakennetut kenttäväyläliitynnät säästävät investointikustannuksia
  • Ei lisäsuotimien tarvetta harmonisten virtojen takia
  •  IP21 ja IP54

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna