Taajuusmuuttajat

Kompaktit taajuusmuuttajat on nopea asentaa, helppo käyttää selkeän ohjauspaneelin avull. Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn, sovellettavuuden niin teollisuuden koneissa, rakennuksissa ja kaikilla muillakin teollisuudenaloilla.

Zener Oy:n toimittamien taajuusmuuttajien elinkaari voi olla yli 15 vuotta, käyttöolosuhteista riippuen. Valmistajien manuaaleista löytyy jokaiselle mallille tyyppikohtaiset asennusohjeet sekä huoltovälit.

Teollisuudessa taajuusmuuttajille voidaan asetettaa monia erilaisia vaatimuksia.
Prosessien parempi säädettävyys tuo merkittäviä etuja. Esimerkiksi sahalaitoksilla taajuusmuuttajan avulla voidaan hakea optimaallinen leikkuunopeus erilaisille terille ja puulajeille, talvella ja kesällä.

Vakionopeus käytössä taajuusmuutajalla ei ensisijaisesti haeta energiasäästöä, säästö voidaan saadaan prosessin paremman hallinnan kautta. Se voi olla terän kulumisen pienentäminen tai parempi pinnan laatu oikeilla säädöillä. Parempi tuotteenlaatu parantaa tuoteesta saatavaa katetta tai lisää tuotantolinjan kapasiteettia.

Joissakin käytöissä laitteen ominaisvärähtelystä voi tulla ongelmallinen ilmiö esimerkiksi höyläysprosessissa pinnan aaltokuvio voi pilata tuotantoerän, lastuamisvoimat voi toimia tietyissä olosuhteissa herätevoimana värähtelylle. Kaikissa prosesseissa se ei ilmene yhtä selkeästi.

Tyypillinen resonanssitilanne syntyy, kun pyörivän akselin epätasapainosta aiheutuva herätevoima kohtaa akselin ominaisvärähtelytaajuuden. Usein tällaisia resonanssipyörimisnopeuksia pyritään välttämään, taajuusmuuttajan asetuksia muuttamalla ongelmia pystytään minimoimaan.
Puhaltimen toimiessa ominaisvärähtelytaajuusalueella se voi näkyä mm. laakereiden nopeampana kulumisen.

Taajuusmuuttaja käytössä moottorin pyörimisnopeuden merkittävä lisääminen nopeuttaa laakerien kulumista eli lyhentää laakerien vaihtoväliä. Oikosulkumoottoreiden huolto-ohjeista

Vacon taajuusmuuttajissa voidaan ottaa huomioon tietyt taajuusalueet, joilla ilmiö esiintyy. Taajuusmuuttajan parametroinnilla voidaan hienosäätää taajuusaluetta joka on ongelmallinen. Haitallinen värähtely voi lyhentää laakereiden vaihtoväliä. Mutta ensin on tarkistettava mekaaninen toiminta ja asennus, ilmiön analysointi ja vaikuttavien tekijöiden.

Taajuusmuuttajan monikäyttöisyys on ehdottomasti vertaansa vailla

Rakennusautomaatiossa taajuusmuuttajia käytetään aurinkopaneeleista, ohjaamaan pumppujen ja puhaltimien sekä kompressorien toimintaa vastaamaan käyttäjien viihtyvyydestä eri vuoden aikoina.

Vesi- ja jätevesilaitoksissa säästetään energiaa, kun virtauksen hallintaa ja säätöä käytetään tehostamaan prosessia.  Asiakkaat eivät huomaa aamusuihkussa käydessään paineen laskua vaikka kaikki naapurit olisivat samaan aikaan suihkussa. Siirtoverkostossa tapahtuu hetkellinen paineen lasku, mutta taajuusmuuttaja huomaa sen hetkessä ja se lisää pumppujen tuottoa vastaamaan kulutusta.

Taajuusmuuttajat säästävät energiaa ja putkistoa paineiskuilta, vähentää vaurioita putkistossa.

Sovelluskohtaisten optioiden ansiosta taajuusmuuttajat voidaan räätälöidä lukemattomiin eri käyttötarkoituksiin ja siirtää ajantasaista tietoa niistä valvontakeskuksiin.

VACON 100

Vacon 100 on monikäyttöinen, satoihin erilaisiin sovelluksiin sopiva moderni taajuusmuuttaja.
Se erottuu kilpailijoista monipuolisuudellaan ja sen erilaiset ominaisuudet on suunniteltu helppokäyttöisiksi.

Sisäänrakennettu Ethernet-liitäntä tekee siitä helposti automaatiojärjestelmiin integroitavan ja VACON Live -ohjelmiston ansiosta taajuusmuuttajan käyttöönotto, huolto ja toiminnan valvonta voidaan tehdä myös etätoimintona.

Vacon on panostatunut kehitystoimintaa virtauksen säädön tarkkuteen, koska tehon tarpeen muutos liikkuu neliöllistä käyrää pitkin. Asiakkaan kukkarolla käydään harvemmin, kun taajuusmuutajan avulla moottoria säädetään oikealla tavalla hallitusti.

Vacon testaa kaikki valmistuvat taajuusmuuttajat ennen kuin ne toimitetaan asiakkaille. Tällä varmistetaan, että laite toimii kaikissa mahdollissa käytöissä oikealla tavalla.

VACON 100 HVAC

Valmiit laiteversiot, helpottavat käyttöönottoa ja lisäävät käytettävyyttä.
Vacon 100 HVAC taajuusmuuttajat on optimoitu rakennusautiomaation käyttöön, virtauksen säätöön mm. ilmastoinnin älykkääseen ohjaukseen.

VACON 100 Flow

Vacon 100 Flow taajuusmuuttajat on optimoitu vesilaitosten tarpeisiin, pumppauksen älykkääseen ohjaamiseen. Taajuusmuuttaja osaa optimoida pumppujen käytön vuorottelemalla niiden käyttöä ja valvomalla niiden toimintaa. Yhden laiteen rikkoutuessa taajuusmuuttaja lisää toisten pumppujen tuottoa vastaamaan tehon tarvetta. Tai yhtä laitetta huolettaessa Vacon 100 Flow huolehtii virtauksen ja paineen säädöstä automaattisesti, huoltomiehet voivat keskittyä omaan tehtäväänsä. Kun huollettu yksikkö otetaan takaisin tuotantoon, taajuusmuuttajan ohjelmisto tunnistaa laitteen ja ottaa sen käyttöön hallitusti.

VACON 100X ja 20X taajuusmuuttajat

VACON 100X taajuusmuuttajan tehoalue ulottuu jopa 30 kilowattiin, johon kilpailevat laitteet markkinoilla eivät pääse. VACON 100X on samat edistykselliset moottorinohjausominaisuudet kuin kaikissa Vacon 100 taajuusmuuttaja tuoteperheessä. Vacon 100X ominaisuudet takaavat sen, että prosessit toimivat täsmälleen haluamallasi tavalla. VACON 20X taajuusmuuttajan tehoalue ulottuu 7,5 kilowattiin

Vacon-100X-SplitedVACON 100X taajuusmuuttajant on suunniteltu kestämään ja testattu 3M7/IEC 60068-2 tärinä standardin mukaan, laite kestää 3 g:n tärinän kiihtyvyyden. Komponenttien on kestettävä sama 3 g:n rasitus. VACON 100X soveltuu käytettäväksi myös liikkuvassa kalustossa.

Sisäänrakennetut yliaaltosuotimet tekevät VACON 100 X -taajuusmuuttajasta ihanteellisen moottoriasenteisen ratkaisun kaikkiin sovellustyyppeihin.

Kompaktimpi IP66-kotelointiluokan taajuusmuuttaja hajautettuihin käyttöihin on VACON 20 X.

IP66 = 6: Täydellinen suojaus, pölytiivis + 6: Kestää suurella 100 kPa paineella tulevan veden 100 l/min ruiskutuksen 3 metrin etäisyydeltä, vähintään 3 minuutin ajan. IEC-60529 vähimmäisvaatimus.

VACON 20X ja 100X  soveltuvat käytettäväksi aurinkopaneelien kanssa.

Tallenna