Savukaasujenpoistomoottoreita moottoritietunneliin

Yksi maailman johtavista sähkömoottorien valmistaja WEG on toimittaa yli 350 savukaasujenpoistomoottoria Sydney’n WestConnexille, moottoreiden nimellistehot vaihtelevat 45 – 850 kW. Australian suurimpaan ja yhteen maailman suurimpaan liikenneinfrastruktuurihankkeeseen, moottoritien odotetaan avautuvan vuonna 2023.

Moottoritie on viimeinen ja kriittisin osa Sydney’n moottoritietä, jossa on kaksi liikennetunnelia Haberfieldin uuden M4: n ja St Petersin uuden M5: n välillä.

Oikosulkumoottoreita käytetään savukaasujenpoistoon kahdesta moottoritien tunnelista, moottorit on suunniteltu kestämään hätätilanteessa kahden tunnin ajan 250 °C:n lämpötilassa.

WestConnex rakentaa parhaillaan 33 km pitkää moottoritietä Sydney:ssä. Joka yhdistää Sydneyn kaksi tärkeintä moottoritietä – M4 Länsi-Sydneyssä ja M5 kaupungin lounaaseen.

Moottoritie hanke sisältää maanalaisia tunneleita. Jokaisen tunnelin pituus on noin 7,5 kilometriä ja enintään neljä liikennekaistaa kumpaankin suuntaan. Tunnelien rakentaminen aloitettiin Haberfieldistä, maaliskuussa 2019.

WestConnex moottoritien hinta on 16,8 miljardia dollaria (AUD) – 10,4 miljardia euroa – ja koko moottoritie reitin odotetaan avautuvan vuonna 2023.

Sydneyssä rakennetaan parhaillaan M4-M5 moottoriteitä yhdistäviä maantietunneleita.

Moottoritie hanke sisältää maanalaisia tunneleita

WEG: n savunpoistomoottorit toimivat normaalisti päivittäisessä käytössä Witt & Sohn-tuulettimien ajon aikana. Toinen ja tärkein tehtävä on hätätilanteessa auttaa suojelemaan ihmisiä.

Kaikki projektissa käytetyt WEG-moottorit on sertifioitu standardin EN 12101-3 (Smoke and Heat Control Systems – Part 3: Specification for powered smoke and heat exhaust ventilators) mukaisesti.

WestConnexille toimitettavien moottoreiden nimellistehot vaihtelevat 45 – 850 kW, moottoreiden pyörimisnopeudet ovat 6, 8 tai 10 napaisia, runko koot IEC 225 – 500.

WEG:n savukaasujenpoistomoottorit on valittu projektiin, niiden korkean suorituskyvyn ja vähäisten ylläpitokustannusten ansiosta. Joka tekee niistä ihanteellisen käytettäväksi sovelluksissa, jotka vaativat suurta toiminta varmuutta sekä kestävyyttä.

Energiatehokkaat WEG W50 ja W22 kolmivaiheiset savukaasujenpoistomoottorit on suunniteltu toimimaan luotettavasti raskaissa käyttökohteissa.

Witt & Sohn equipment toimittaa WestConnexille erityisen suuret aksiaalipuhaltimet tunnelien ilmanvaihtoon.

Puhaltimia käytetään ilmanvaihdossa ja uuttamisen aikaansaamiseksi tunneliasemilla ja tunnelien koko pituudella.

WEG:n tuotantolaitokset Portugalissa olivat avaintekijöitä kun hankkeen vaatimukaisia energiatehokkaita savukaasujenpoistomoottorit valittiin.