Sähkömoottorien myyntikasvussa 2018

Vuonna 2017 globaalit sähkömoottorimarkkinat toipuivat erityisesti öljy- ja kaasualalla, ja prosessiteollisuus kasvoi nopeammin kuin erilliset toimialat.

Sama suuntaus jatkui vuonna 2018 sähkömoottorien myynti prosessisektorille arvioitiin kasvaneen 9,1%, kun vastaava kasvu vuonna 2017 oli 6,1%.

Öljyn hintojen nousu johti investointien voimakkaaseen kasvuun öljy- ja kaasuteollisuudessa, suurin osa hankkeista kohdistuivat Lähi-itään ja Yhdysvaltoihin.

Sähkömoottoreiden myynti vedenkäsittelylaitoksiin oli maltillisessa kasvaussa noin 3,7%.

Puolet prosessisektorille myydyistä sähkömoottoreista on mennyt neljälle sähkömoottorivalmistajalle – ABB, Siemens,WEG ja Wolong. Muut toimittajat ovat ”huomattavasti” on pienempiä.

Kiina jatkaa vahvaa kasvuaan vesilaitoksiin ja kierrätykseen keskittyvillä investoinneilla, joilla kasvu oli noin 3,5% .

Sähkömoottoreiden maailmanlaajuinen käyttö metallijalostusteollisuudessa kasvoi 2,3%, mikä johtui suurelta osin investoinneista Vietnamissa, Iranissa, Algeriassa, Qatarissa, Meksikossa ja muissa kasvavissa talouksissa.

Toisaalta Kiinassa on suljettu useita metallinjalostuslaitoksia, jotka eivät täytä Kiinan ekologia- ja ympäristöministeriön uusia ympäristöstandardeja.

Intian teollisuustuotanto kasvaa myös julkisten infrastruktuurihakkeiden ansiosta, mikä lisää myös rakentamista ja kaivostoimintaa.