Metso Minerals ja Outotec yhdistyvät – yhtiön nimeksi tulee Metso Outotec

Metso ja Outotec ovat sopineet yhdistävänsä Metso Mineralsin ja Outotecin. Outotecillä on toimipaikat muun muassa Porissa ja Harjavallassa.

Yhdistymisen ulkopuolelle jää Metso Flow Control, josta tulee virtauksensäätöön keskittyvä, Neles-nimellä toimiva listayhtiö, jonka vuoden 2018 liikevaihto oli 593 miljoonaa euroa.

Metson ja Outotecin hallitukset suosittelevat transaktiota yksimielisesti osakkeenomistajilleen.

Metso Outotecia tukee entisestään yhdistymisen tuoma merkittävä synergiapotentiaali.

Odotamme innolla yhteistyötä Outotecin ja sen työntekijöiden kanssa kehittääksemme alan markkinajohtajan, jolla on houkuttelevat mahdollisuudet, Metson hallituksen puheenjohtaja Mikael Lilius kommentoi tiedotteessa.

Tämä on toimialaa mullistava yhdistyminen, jossa kaksi ainutlaatuisesti toisiaan täydentävää yhtiötä saatetaan yhteen.

Se perustuu Outotecin johtavaan teknologiseen osaamiseen ja Metson erinomaisiin palveluvalmiuksiin.

Metso Outotecin maailmanlaajuinen toimintaverkosto, koko, laaja teknologia- ja palveluvalikoima sekä kestävän kehityksen periaatteet tuovat merkittäviä hyötyjä kaikille sidosryhmille, Outotecin hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta arvioi.

Neljän miljardin euron yhdistetty liikevaihto

Yhtiöiden yhdistetty liikevaihto vuonna 2018 oli 3,9 miljardia euroa, ja noin 4,2 miljardia euroa, jos huomioidaan Metson äskettäin julkistetun McCloskeyn hankinnan vaikutus.

McCloskeyn hankinnan odotetaan täydentävän Metso Outotecin liiketoimintaprofiilia, sillä kauppa laajentaa ja vahvistaa yhtiön kivenmurskausliiketoimintaa.

Metso Mineralsilla ja Outotecilla oli maaliskuun lopussa 2019 maailmanlaajuisesti yhteensä 15 630 työntekijää, jotka edustavat lähes sataa kansalaisuutta.

Metso Flow Controlista tulee yritysjärjestelyn myötä virtauksensäätöön keskittyvä, Neles-nimellä toimiva listayhtiö, jonka vuoden 2018 liikevaihto oli 593 miljoonaa euroa.

Metso Minerals ja Outotec odottavat saavuttavansa vähintään 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussynergiat ennen veroja ja vähintään 150 miljoonan euron vuotuiset liikevaihtosynergiat, yhtiöt tiedottavat.

Kauppa toteutumassa vajaan vuoden päästä

Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa vuoden 2020 toisen neljänneksen aikana, ja se on ehdollinen transaktion hyväksynnälle Metson ja Outotecin ylimääräisissä yhtiökokouksissa, lakisääteiselle velkojien kuulemismenettelylle ja kaikkien lakisääteisten ja muiden hyväksyntöjen saamiselle.

Yhdistyminen toteutetaan Metson osittaisjakautumisella siten, että kaikki Metso Mineralsiin liittyvät varat ja vastuut siirtyvät Outotecille Metson osakkeenomistajille annettavia Outotecin uusia osakkeita vastaan.

Outotecin osakkeenomistajien osakeomistukset Outotecissa säilyvät ennallaan.

Transaktion toteuttamisen yhteydessä Metson osakkeenomistajat saavat 4,3 Outotecin uutta osaketta jokaista täsmäytyspäivänä omistamaansa Metson osaketta kohden.

Tämä tarkoittaa, että Metson osakkeenomistajat omistaisivat noin 78,0 prosenttia Metso Outotecin osakkeista ja äänistä ja Outotecin osakkeenomistajat omistaisivat noin 22,0 prosenttia Metso Outotecin osakkeista ja äänistä.

Lisäksi Metson osakkeenomistajat säilyttävät nykyiset Metson osakkeensa, joista tulee Nelesin osakkeita.

Yhtiö tarjoaa prosessiteknologiaa, laitteita ja palveluja mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloille. Yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Metso Outotec.

Kaivosteknologia-alan yritykset Outotec ja Metso Minerals yhdistävät