Glastonin kolmas neljännes tappiollinen, tulos on loppuvuoden varassa

Lasiteknologiayhtiö Glastonin liikevaihto laski  heinä-syyskuussa neljänneksellä 20,5  miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 34,3  miljoonasta eurosta.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos painui 0,3 miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten vastava liiketulos oli 2,5 miljoonaa voitollinen. Vertailukelpoinen liikevoitto tammi-syyskuussa oli 0,0 euroa, joten voitollinen tulos on viimeisen neljänneksen varassa.

Myös raportoitu liiketulos painui 0,3 miljoonan euron tappiolle vertailukauden 2,4 miljoonasta eurosta

Yhtiön jatkuvien liiketoimintojen osakekohtainen tulos oli tammi-syyskuussa  viime 0,01 euroa tappiolla. Vertailukaudella tulos oli saman verran plussalla. Saadut tilaukset laskivat 25,6 miljoonaan viime vuoden 28,2  miljoonasta.

Yhtiö ohjeistaa edelleen koko vuoden liikevaihdon olevan noin 105 – 110 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan 2-4 miljoonaa euroa.

”Viime vuoden lopun ja tämän vuoden alun alhaisista tilauksista johtuen Glastonin kolmannen neljänneksen liikevaihto oli erittäin alhainen ja jäi 20,5  miljoonaan euroon. Matalamman kustannustason johdosta tulos oli kuitenkin vain lievästi negatiivinen”, toimitusjohtaja Arto Metsänen sanoo katsauksessa.

Metsäsen mukaan mnrkkinat olivat neljänneksen alussa edelleen hiljaiset mutta vilkastuivat katsauskauden loppupuolella. Erityisesti EMEA-alueella ja Aasian markkina-alueella asiakkaiden aktiviteetti oli nousussa.

Lähde: Glastonin kolmas neljännes tappiollinen, tulos on loppuvuoden varassa