Kyberasiantuntija: IoT – Esineiden internetin tietoturvasta ei ole juuri ole säätelyä – ongelmaan on herätty EU:ssa vasta viime vuosien aikana

EU:ssa pohditaan parhaillaan, tarvitaanko IoT-laitteille tietoturvaa koskevia minimivaatimuksia.

Uusien sovellusten teknistä tietoturvaa ei ole säädelty juuri lainkaan. Laitteille ei ole esitetty vaatimuksia, millaisia niiden pitää olla, jotta niitä saa myydä EU:n tai Suomen alueella, näin sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Jussi Eronen Radio Suomen Päivä -ohjelmassa.

Erosen mukaan Euroopassa on nyt herätty pohtimaan, pitäisikö älylaitteille olla minimivaatimuksia tai muuta säätelyä. IoT-laitteet eli esineiden internet -laitteet toimivat sekä fyysisessä maailmassa että verkossa.

Älyjääkaappi on hyvä esimerkki tällaisesta laitteesta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa tutkimme sitä, voitaisiinko kuluttajia auttaa antamalla enemmän tietoa laitteiden tietoturvasta.

Hyviksi havaituille laitteille voitaisiin antaa tietoturvamerkki, joka viestii kuluttajalle että perusasiat on hoidettu kunnialla ja laitteelle on valmistajan tuki.

Source: Kyberasiantuntija: Esineiden internetin tietoturvasta ei ole juuri ole säätelyä – ongelmaan on herätty EU:ssa vasta viime vuosien aikana | Yle Uutiset | yle.fi